Последние статьи

Як правильно доглядати за шкірою шиї та обличчя

Шрифт:

На відміну від обличчя, шия не вміє зберігати таємницю наших років. Шкіра шиї старішає раніше. Тому і потребує своєчасного систематичного догляду.

У шкірі підборіддя знаходяться м’язові волокна, що переплітаються між собою. З віком вони частково розриваються, а жир, що знаходиться в підборідді, ніби провисає. У людей, які ведуть малорухомий образ життя.

У людей, ведущих малорухомий образ життя, не лише слабшає  м’язова тканина, але й перестає працювати сам підборідний м’яз. В результаті – подвійне підборіддя, від якого дуже страждають жінки.  

Перелік неправильних дій, звичок, що ведуть до передчасного в’янення шкіри, появи зморшок і складок на шиї, а також утворення подвійного підборіддя:

1) Зайві  квапливі рухи головою,

2) Звичка до зігнутої шиї під час роботи,

3) Неправильне положення під час сну (на високій подушці) і читання лежачи (в тому й іншому випадку підборіддя сильно прижате до грудей, що приводить до утворення чи збільшення другого підборіддя і зморшок на шиї),

4) Опущена на груди голова під час ходьби, читання, в’язання, вишивання, перебування в кінотеатрах і т.д.

Уникнути подвійного підборіддя не  двойного подбородка не вдасться, якщо з дитинства не слідкувати за поставою, ходою і станом хребта. Спати треба на низькій подушці, щоб не розслаблювались підборідні м’язи, і не деформувався хребет у шийному відділі. При рівному хребті та правильній поставі в певному статичному стані знаходиться і підборідні м’язи, і дно рота.

Правила догляду за шкірою шиї:

1. Використання необхідних косметичних засобів:

— Поживні креми, креми від зморшок

— Тканинні маски

Курс теплих компресів чергувати з контрастним умиванням через день (10 – 12 разів), після чого наносять поживні маски.

2. Масаж (нетривалі пощипування) перед нанесенням крему. Також легке поплескування тильною стороною долоні по підборіддю.

3. Гімнастика:

— Голова назад, нижня губа на верхню.

— Висовування язика вперед.

— Відкидування голови і її опор.

— Нахили голови в різні сторони.

Як правильно доглядати за шкірою обличчя….Подивіться уважно на своє обличчя, можна навіть надягти окуляри. Роздивіться кожну зморшку, складочку, пори, ластовиння, пігментні п’ятна на своєму обличчі і визначте, що б ви хотіли змінити у своєму обличчі, яких заходів треба вжити.  Наприклад, тимчасові дефекти, як брови, що заросли, чи грубі волоски над верхньою губою, необхідно видалити негайно і безжалісно. Робити таку процедуру треба не рідше разу на неділю. Визначте тип вашої шкіри, подумайте, який крем вам необхідний.  На скільки сильно розвинуті зморшки. Придбайте необхідний крем в магазині. Не турбуйтесь про те, що він вам може не підійти – може бути і таке, але не завжди. Підбирається необхідний крем досвідченим шляхом. Не слід купувати надто дорогі креми. Купуйте не дорогий, а ефект, якого не вистачає, ми добавимо застосуванням різних масок для шкіри обличчя, рук, шиї, зони декольте – в результаті  Не стоит покупать слишком дорогие крема. Купите не дорогой, недостающий эффект мы добавим применением различных масок для кожи лица, рук, шеи, зоны декольте- в результате позитивний ефект ви відчуєте  напевне, та й приємних відчуттів більше.

Потім вмийтеся милом, яке більше всього вам підходить. Найкраще робити це так: ввечері – тепла вода для вмивання, вранці – дещо прохолодна. Холодною водою вмиватися не можна, особливо шкідливо це для сухої шкіри. Від гарячої води шкіра швидко стає жирною. Потім,  сядьте перед дзеркалом, підберіть волосся і на місця зморшок нанесіть крем від зморшок, той, що вам більше всього підходить. Крем наносьте на шкіру круговими рухами, трішки постукайте кінчиками пальців під очима і на місцях зморшок. При постійному нанесенні крему цими рухами тонус шкіри покращується, розгладжуються мілкі зморшки. На шкіру, що залишається без крему, шкіру обличчя и шиї нанесіть поживний крем, знову той, що вам більше всього підходить.

Вранці, коли ви вмиєтесь без мила прохолодною водою дайте шкірі висохнути, потім приступайте до нанесення на шкіру тих кремів, якими ви користуєтесь вдень перед легким денним макіяжем. Наносити крем необхідно круговими рухами по горизонтальним і вертикальним лініям зморшок, легко вбиваючи його кінчиками пальців в шкіру. Поки ви будете снідати, протягом 10-30 хвилин, денні креми вберуться у пори вашої шкіри, потім промокніть залишки крему паперовою серветкою і нанесіть легкий енний макіяж. А ввечері, перед сном дуже корисно зробити поживну маску або маску що розслаблює для шкіри обличчя і після неї нанести на ніч на шкіру поживний нічний крем.

Я не раджу використовувати конкретні креми, так як ви вже визначились для себе, давно знайшли креми, які більше всього вам підходять для вашого типу шкіри, Я не советую использовать конкретные кремы, так как вы уже для себя определились, давно нашли кремы которые больше всего подходят для вашего типа кожи, тим паче, що їх незліченна кількість  і не завжди запропоновані мною ви знайдете в вашому магазині. Не тому, що вони рідкісні. Смисл – у системі їх використання і щоденному їх застосуванні, а також у поєднанні їх  сумісності між собою. Бажано, щоб креми були одної фірми, виробника, підходили безпосередньо для вашого типу шкіри і поєднували в собі ті компоненти, які вам необхідні.

Тепер поговоримо про маски для обличчя.

Не молоді жінки вважають, що маски для обличчя – процедура, яка не заслуговує особливої уваги. Між тим застосуванню масок для жінок усіх віків надається велика увага у косметиці з давніх часів. При правильному і регулярному проведенні ця процедура завжди дає свої позитивні результати.

Маски для обличчя широко застосовуються в домашніх умовах. Існує багато різних видів масок, але головна їх мета – активізувати кровообіг та покращити живлення шкіри. Цей ефект масок тим більше, чим кращий догляд за шкірою. Багато масок мають і лікувальні властивості. Але регулярний догляд за шкірою обличчя маски замінити не можуть. Вони представляють собою лише додатковий засіб щодо догляду за шкірою. Краще всього маски засвоюються після самомасажу чи гімнастики для шкіри обличчя. Тому масаж чи гімнастику обличчя доцільно закінчувати маскою, що підходить для даної шкіри. Маски слід готувати безпосередньо перед їх застосуванням. Тому один-два рази в неділю, окрім щоденного догляду за шкірою кремами, необхідно робити маски – це такі як очищаючі, відбілюючи, поживні, освіжаючі, тонізуючі. 

Всі маски, що перераховані тут, випробувані з позитивними результатами, їх можна приготувати з підручних засобів, і вони будуть не гірше сучасних косметичних препаратів. Косметичні маски наносяться на очищену шкіру обличчя і шиї, декольте. Під очі, на повіки і губи не наносяться, за винятком спеціальних масок для повік, а тонким шаром наноситься поживний крем. Щоб після маски був хороший ефект, обличчя повинно бути спокійним, з розслабленими мускулами. Краще всього на цей час  прилягти.

Маски змиваються теплою чи прохолодною водою, тампоном з бинта, круговими рухами. Жирові маски знімаються ватними тампонами. Сухі маски струшуються спеціальними косметичними щітками.  

Після зняття маски, обличчя необхідно умити і просушити м’яким рушником, дати шкірі висохнути, подихати, а потім нанести необхідний крем чи макіяж.  

Для приготування масок виділіть невелику піалу чи маленьку мисочку, бажано з товстого скла або порцелянову, дерев’яну маленьку ложку чи лопаточку, пензлик плоский широкий для нанесення маски, косметичку щіточку для зняття масок.

Маска для нормальної шкіри обличчя відбілююча із свіжих дріжджів і перекису водню.

Робиться така маска, якщо необхідно відбілити шкіру обличчя і зменшити пори. А підійде вона жінкам, у яких шкіра обличчя нормальна або жирна. З успіхом багато жінок використовують  маску із свіжих дріжджів та перекису водню, щоб надати світлого кольору шкірі рук. Час від часу необхідно повторювати таку процедуру, але жінці, яка любить себе, це не доставить особливих зусиль, навпаки – побалувати себе ніколи не зайве заняття.

Маска із свіжих дріжджів і перекису водню готується наступним чином: треба взяти одну столову ложку свіжих дріжджів, одну чайну ложку 3% перекису водню. Дріжджі розімніть у ступці чи порцеляновій чашечці, добавте туди перекис водню. Розмішайте, щоб отримали однорідну масу гущі сметани. Маску можна наносити на шкіру обличчя і рук. Після нанесення почекайте не менше 15-20 хвилин у спокійній атмосфері, не напружуйте мімічні м’язи, будьте розслаблені. Потім змийте маску із свіжих дріжджів і перекису водню прохолодною водою.  

Головна умова при використанні для себе цих рецептів і рекомендацій – це системне і регулярне користування кремами, масками, ваннами та іншими процедурами, які пов’язані з доглядом за шкірою обличчя та тіла. У наведенні краси на своєму обличчі необхідна система, щоденний догляд. Ввечері, коли ви закінчили всі свої справи у домі, приділіть собі трішки уваги. Подивіться уважно на своє обличчя. Роздивіться кожну зморшку, складочки, пори і визначте, що б ви хотіли покращити на своєму обличчі. Ці рекомендації і поради невідмінно вам в цьому допоможуть і будуть корисними, тому що вони стали корисними багатьом жінкам, яким вдалось зберегти красу та привабливість від самої юності до пізньої зрілості.

Маска для нормальної шкіри обличчя із сиру, молока, оливкового масла та морквяного соку, зволожуюча та поживна для шкіри.

Така маска добре живить шкіру та зволожує її. Можна наносити маску із сиру, оливкового масла та морквяного соку як на шкіру обличчя, так і на кисті рук. Для приготування такої маски візьміть одну столову ложку сиру, одну столову ложку гарячого молока, одну чайну ложку оливкового масла, звичайного, хорошого, першого вичавлення – не економте на собі, і одну чайну ложку морквяного соку.

Сир розітріть з гарячим молоком, добавте сік моркви та оливкове масло. Все ретельно перемішайте і нанесіть густим шаром на обличчя, кисті рук, шию. А через двадцять хвилин маску змийте теплою водою. Дуже часто такою маскою користуватися не рекомендується через присутність в ній морквяного соку. Але можна застосовувати маску із сиру, оливкового масла і морквяного соку раз на неділю. Чергуйте таку маску для обличчя з іншими масками, що представлені вам для вашого типу шкіри.

Багато жінок середнього віку вважають, що їм вже пізно застосовувати косметичні засоби. Це глибоко помилковий погляд – продуманий і доцільний догляд за шкірою обличчя дає позитивні результати в будь-якому віці. Спробуйте застосувати маску для обличчя із сиру, оливкового масла та морквяного соку, ваша шкіра буде виглядати набагато молодше і свіжіше, а правильно підібрані косметичні засоби успішно підкреслять всі ваші переваги. Природна краса здорової шкіри обличчя – дорогоцінний дар для жінки. Не втратити її і допомагають нехитрі процедури.  

Маска для нормальної шкіри обличчя із кисляку та листя салату, поживна.

Така маска добре діє на втомлену і в’ялу шкіру. Після застосування маски із кисляку та листя салату шкіра світлішає, стає м’якою та бархатистою. Цю маску можна робити 1-2 рази в неділю. Зараз зелений салат можна купити в будь-якому супермаркеті як влітку так і взимку, а взимку така маска буде найбільш корисною і ніякі погодні умови шкірі вашого обличчя будуть не страшні. 

Для приготування поживної маски для обличчя із кисляку та листя салату треба взяти 2 листка свіжого зеленого салату. Кращим вважається той, який росте на відкритому ґрунті, можливо у вас на дачі, так як вбирає він найменшу кількість гомонів росту, якими «набирається» салат, який росте в теплицях.  І ще знадобляться до цього 2 столові ложки кисляку, бажано проценту жирності побільше, а ще краще домашній. Мілко наріжте, потім розімніть листя салату, перемішайте кашицю з кисляком. Накладіть шар поживної маски на обличчя та шию. Подержіть маску 15-20 хвилин, потім змийте її теплою водою, потім ополосніть прохолодною. Якщо ви буде спостерігати невелике почервоніння шкіри чи свербіж, то вам необхідно використовувати лише кисляк із супермаркету, домашній для вас надто жирний.

Маски, про які ми говоримо, випробувані багатьма жінками, перевірені часом.

Маска для нормальної шкіри обличчя із квашеної капусти та яєчного порошку.

Така маска для обличчя має прекрасну очищаючу та омолоджуючу дію. Підходить маска із квашеної капусти та яєчного білка для жінок з будь-яким типом шкіри. Для маски не купуйте квашену капусту на базарі, скоріше всього капуста, яка там буде продаватися,  которая там будет продаваться, по великому рахунку, не буде квашеною. Звичайно, продається капуста швидкого способу квашення, яка не приготована традиційним способом. Або ж купуйте квашену капусту у продавців, у чесності яких ви не сумніваєтесь. Перевіряйте на смак. Капусту, що перекисла, не рекомендується використовувати. Краще всього, якщо квашену капусту приготуєте ви самі. За традицією, підбираючи для квашення сорти пізні і середні, готуючи її за традиційним рецептом.

Маска для обличчя із квашеної капусти та яєчного білку готується так: треба взяти три столові ложки квашеної капусти та один яєчний білок. Квашену капусту прокрутіть на м’ясорубці або в бленд ері (при цьому не треба подрібнювати дуже сильно). Збийте до густої піни яєчний білок. Добавте збитий білок в злегка віджату кашицю капусти і легко перемішайте суміш. Маска готова.  Нанесіть маску з квашеної капусти та яєчного білка на обличчя і шию і потримайте 20 хвилин. Змивати маску треба прохолодною водою.

Милі жінки, рецепт приготування маски з квашеної капусти наданий. Деякі зауваження щодо капусти: я знаю жінок, які, не дивлячись на присутність кулінарного таланту і досвіду у готуванні блюд, все ж ніколи не квасили капусту самостійно. Нічого страшного в цьому немає. Я наведу простий спосіб квашення капусти. Рецепт наступний: для квашення візьміть дужу головку осінньої білокачанної капусти середніх чи пізніх сортів. На вигляд вона буде мати зелений колір з легким голубуватим відтінком. Нашинкуйте її, потім посоліть – соліть так, як солите звичайний салат з капусти, тут немає нічого страшного. Потім перемішайте капусту з сіллю, а через декілька хвилин, коли капуста трішки стане м’якішою – розімніть її руками, щоб добре виступив сік. Після цього треба натром бувати її в нешироку ємкість (можна взяти звичайну банку для консервування). Утрамбовуйте її так, щоб капуста була вкрита власним соком, але при цьому не заповнюйте банку по саме нікуди – залиште місце. Залиште капусту при кімнатній температурі прокисати, бажано в темному місці. Через неділю капуста буде готова. Протягом цього часу, капуста буде наповнюватися бульбашками (вона буде бродити), треба будь-якою спицею проколювати капусту і трохи утрамбовувати, щоб сік вкривав її. Це стандартний рецепт приготування капусти, яку можна використовувати для приготування масок для обличчя. Але ви можете добавляти в рецепт змін – добавляти у суміш тмин, моркву та інші смакові добавки. Існує маса рецептів з цього приводу. А мій рецепт для вас – прислухайтеся до своїх смакових відчуттів, експериментуйте, вигадайте свій рецепт – це дуже цікаво.

Маска для нормальної шкіри обличчя відбілюючи та поживна з петрушки, кислого молока та яєчного білка.

Така маска добре тонізує та відбілює шкіру. Можна застосовувати її для всіх типів шкіри.  Все-таки, у деяких жінок спостерігається невеликий свербіж та почервоніння від кислого молока – спробуйте, якщо все буде в порядку, зробіть собі таку маску. Для процедури необхідно зробити смужки з подвійної марлі згідно розміру лоба, шиї, підборіддя – підготуйте марлю.

Для нашої маски знадобиться: невеликий пучок свіжої петрушки, дві столових ложки кислого молока та один яєчний білок. Петрушку міленько наріжте, відіжміть якомога більше соку. Перемішайте віджатий сік з кислим молоком та збитим у кріпку піну білком.

Підготовані смужки марлі намочіть у приготованій суміші, покладіть ці смужки на шкіру. Тримайте маску 20-25 хвилин, декілька разів змочуючи марлю у підготованій суміші. Змивати маску треба прохолодною водою.

Для приготування маски для обличчя із свіжої петрушки та кислого молока не купуйте молоко в магазинах. Необхідно купити молоко (можна взяти як коров’яче, так і козяче), але свіже, розливне, ні в якому разі не в пакетах – там буде маса непотрібних добавок. Через добу, максимум дві доби знаходження при кімнатній температурі – молоко готове до приготування маски для обличчя зі свіжої петрушки.

Маска для нормальної шкіри обличчя із свіжої сливи та ячного жовтка поживна.

Підходить абсолютно для всіх типів шкіри. Можна її використовувати, щоб зайвий раз поживити шкіру обличчя корисними вітамінами, які можна безкоштовно отримувати влітку і восени. Використовуйте з користю цей час року. Для приготування маски з яєчного жовтка та сливи нам знадобиться одна спіла слива і один яєчний жовток.

Розітріть добре жовток, щоб він трохи посвітлів, добавте до нього  м’якоть одної сливи и знову все перемішайте. Нанесіть маску з яєчного жовтка и сливи на шкіру обличчя, можна наносити на шию та зону декольте. Через 20 хвилин можна змити маску з яєчного жовтка і сливи тепленькою водичкою.

Виноградна маска – прекрасна очищаюча маска. Приготуйтесь до того, що шкіру буде трохи пощипувати. Візьміть 2-3 ягоди, розімніть і нанесіть на  попередньо очищену шкіру.  

В абрикосовий сезон не упускайте можливості оздоровити шкіру. Свіжі абрикоси очистіть від шкірочки і розімніть ложкою. Можете додати кефір чи сметану, в такому випадку маска буде не лише вітамінна, але й поживна.

Маска для жирної шкіри обличчя з мигдальних висівок і липового чаю.

Таку маску можна застосовувати жінкам, у яких жирна шкіра обличчя. Чай липовий повинен бути обов’язково круто заварений. Приготувати маску з мигдальних висівок досить просто. Ви берете мигдальні висівки і заварюєте на водяній бані липовим чаєм до отримання кашиці. Почекайте трохи, коли готова маска трохи остигне, не треба накладати її на обличчя гарячою. Накладайте маску з мигдальних вмсів завариваете на водяной бане липовым чаем до полок на шкіру обличчя на 15-20 хвилин, а потім змийте небагато прохолодною водою.

Маска з мигдальних висівок і липового чаю готується за таким рецептом: Береться одна чайна ложка мілко стовчених мигдальних висівок і дві столових ложки круто завареного липового чаю. Краще всього, коли мигдальні висівки ви стовчете самі, тоді ароматичні масла і важливі компоненти не втратять свою силу, а чай липовий буде свіжезавареним.

Милі жінки, у кого з вас шкіра жирна і спостерігається пористість, така маска для вас. Я рекомендую використовувати її не рідше разу в неділю.

Вівсяна маска: Змоліть на  кавниці вівсяні пластівці. Перемішайте з молоком чи жовтком одного яйця. Нанесіть на обличчя. Потримайте хвилин 20, потім змийте по масажним лініям.

Морквяна маска для обличчя: Морквяна маска для обличчя – вітамінна, поживна, очищаюча і підтягуючи. Хороша як для сухої,  так і жирної шкіри. Ті, у кого шкіра суха, можуть добавити до натертої моркви мед, сметану, жовток яйця. Для жирної шкіри найкраще перемішувати терту моркву із збитим жовтком чи картопляним крохмалем.

Маска для жирної шкіри обличчя з білої глини, спирту та лимонного соку (підсушує та відбілює).

Така маска дуже допомагає жінкам, у яких тип шкіри обличчя підвищеної жирності. З моєї практики можу сказати, що маска з білої глини та спирту підходить більшості жінок, зустрічаються лише поодинокі випадки нестерпності. Можна сказати, це класична маска для жирної шкіри, яка сприяє відбілюванню і підсушуванню її. У вас повинні постійно бути невеликі запаси білої глини, бо цей компонент часто використовується для приготування різних масок для обличчя з жирним типом шкіри. Спробуйте таку маску. Маска для обличчя з білої глини, що підсушує і відбілює готується наступним чином: візьміть одну столову ложку білої глини, одну чайну ложку 70% спирту та додайте одну чайну ложку лимонного соку. Всі компоненті ретельно перемішайте до гущі сметани. Потім акуратно, погладжуючи шкіру обличчя нанесіть на шкіру. Слід почекати, поки маска для обличчя з білої глини і спирту не висохне, потім можна змити маску холодною водою

Рецепт маски для жирної і комбінованої шкіри із зеленого горошку і кислого молока.

Маску рекомендую для жирної шкіри і для шкіри змішаного типу. Дорогі жінки, використовуйте літній час собі на користь, підіть на базар і купіть небагато свіжого зеленого горошку. З нього можна приготувати відмінний суп, але залиште декілька горошин і для своєї краси. Найкраще всього, якщо ви посадите зелений горошок на присадибній ділянці. Він послугує вам хорошу службу на захисті вашої молодості від зовнішніх небажаних факторів. Для приготування нашої маски необхідно дві столових ложки свіжого зеленого горошку і дві столових ложки кислого молока чи сирної сироватки.

Поєднайте всі компоненти і потримайте їх 20 хвилин. За цей час зелений горошок трішки встигне розм’якнути. Потім все ретельно перемішайте і розітріть горошок. Все, маска із зеленого горошку і кислого молока готова. Нанесіть її на чисту суху шкіру обличчя на 20 хвилин. Через 20 хвилин змийте теплою водою.

Помідорна маска для обличчя: рекомендується для жирної шкіри, із розширеними порами.  Маска з помідорів буде трохи пощипувати, будьте до цього готові – не бійтесь. Натріть кашицю, відіжміть небагато зайвої рідини і нанесіть на шкіру обличчя. Потримайте 15-20 хвилин. Після того як змиєте маску, не забудьте намазати обличчя кремом для чуттєвої шкіри.

Маска з чорної смородини: прекрасно стягує пори! Допомагає боротися з вугровим висипом.  

Візьміть 4 ягоди крупної смородини і розітріть зі щіпкою картопляного крохмалю. Спробуйте обов’язково таку маску на собі. Лише одне зауваження – не рекомендую використовувати ягоди, що куплені в несезонний час збору самої смородини. Найкраща смородина продається на базарі в середині-кінці літа, а ще краще, росте у вас на присадибній ділянці. Але не в супермаркеті, що надто часто їх пічкають всякою гидотною, яка дуже швидко вбирається в вашу ніжну шкіру.

Як лікувати вугрі: Від вугрів страждають не лише зовсім юні дівчата. Це серйозна хвороба шкіри, і її треба лікувати як зовні, так і всередині. В першу неділю лікувального курсу треба 4 рази на день пити настій кропиви дводомної. Для його приготування треба 2 столових ложки сухої трави і 3 ложки мілко нарізаної свіжої залити двома стаканами окропу і настоювати 2 години. Пити за півгодини до їжі. На другу неділю курсу продовжувати пити настій кропиви і додати відвар кореня лопуха. Столову ложку подрібнених коренів треба залити на ніч літром холодної води. Вранці настій треба закип’ятити 5 хвилин на малому вогні, дати постояти годину і процідити. Випити треба малими ковтками в 4 прийоми між прийомами їжі. В третю неділю додається фіалка триколірна. Всипати 2 чайні ложки сухої трави фіалки, готуючи відвар з коренів лопуха. В якості зовнішнього засобу всі три неділі використовують суміш зубного порошку з перекисом водню. Намотати на сірник ватку, змочити її в цій кашиці і круговими рухами вранці і ввечері втирати в місця скупчення вугрів. Змивати теплою водою.

Через день застосовують спеціальні маски. Треба вичавити сік з моркви або ягід калини, змочити у соку чисту марлю і накласти її на розпарене обличчя на 10-12 хвилин. Чергують і калинові маски з масками з відвару календули і ромашки (по столовій ложці сухих квітів кожного виду залити стаканом окропу і кип’ятити 5 хвилин). Спробуйте, можливо цей спосіб лікування вугрів буде самим легким.

Маска для сухої шкіри обличчя з огірка, яєчного білка та свіжої петрушки.

Така маска добре підвищує тонус шкіри, діє як відбілюючи, і найголовніше, підходить для всіх типів шкіри. В теплий час року просто непристойно буде не використати можливість приготувати таку поживну маску і не побалувати шкіру свого обличчя, тим більше, що це дійсно втішає. Просто п’янкий  запах огірка і заспокійливий запах петрушки діють на організм дуже цілюще. Але варто вам змити маску з огірка, свіжої петрушки і яєчного білка з обличчя і все тіло просто наповнюється енергією. Обов’язково робіть таку маску для себе. Для приготування поживної маски для обличчя з огірка, петрушки і яєчного білка необхідно взяти 1 яєчний білок, 1 столову ложку натертого свіженького огірка і 1 чайну ложку свіжої петрушки. Міксером збийте білок до кріпкої піни, перемішайте його з огірком і соком петрушки і ще трохи збийте міксером. Нанесіть готову маску на обличчя, можна, і просто корисно наносити її на шию і відкриту частину грудей. Потримайте маску з огірка, петрушки і яєчних білків 20 хвилин. Потім змийте її проМиксером взбейте белок до крепкой пены, смешайте его с огурцом холодною водою, але не холодною. Бадьорість і хороший настрій вам просто гарантовано!

А ось ще один рецепт маски, на цей раз повністю білковий: треба білок одного яйця збити до стану негустої піни. Така білкова маска діє як підсушуючи і стягуюча пори. Тому її використовують для жирної або комбінованої шкіри, намазуючи окремі ділянки обличчя – дуже зручна і дієва маска.

Маска з огірка і ланоліна для дуже сухої  шкіри обличчя при веснянках і пігментних п’ятнах: таку маску дуже рекомендую використовувати, якщо ви бажаєте позбавитися від пігментних п’ятен чи веснянок, а у вас дуже суха шкіра обличчя. Для приготування маски з огірка і ланоліна необхідна половинка свіжого огірка і одна чайна ложка ланоліна без верху. Нижче наведено рекомендації з приготування такої маски.

Для приготування поживної маски для обличчя з огірка і ланоліна натріть на тертушці огірок, додайте до нього ланолін і добре перемішайте. Ви повинні отримати жирну густу кашицю. Зайвий сік треба обов’язково злити, але не викидати, злийте його в додаткову ємкість. Кашицю, яку  ви отримали акуратно нанесіть на обличчя і шию. Через 15 хвилин обережно, круговими рухами зніміть маску ватою, змоченою в гарячій воді. Дуже сильно на шкіру не натискайте. Після того, соком огірка, який залишився, акуратно протріть шкіру. Вмиватися після процедури не варто. Робіть маску для обличчя із свіжих огірків та ланоліну не рідше 1 разу в неділю і ви отримаєте одразу подвійний ефект – живлення сухої шкіри та позбавлення від пігментних п’ятен і веснянок.

Маска для обличчя з відварної квасолі, лимонного соку та оливкового масла — така маска добре живить суху шкіру обличчя і володіє легким відбілюючим ефектом. Якщо ви готували кулінарне блюдо для своєї родини з білої відварної квасолі, залиште трохи зерен для приготування маски для обличчя. Не забувайте про себе. Для приготування маски для обличчя з відварної квасолі, лимонного соку та оливкового масла нам треба мати 5-6 зерен квасолі – обов’язково білих, 1 чайна ложка соку лимона і 1 чайна ложка оливкового масла.

Готуємо маску для обличчя: розімніть відварену квасолю, додайте лимонний сік та оливкове масло і все добре розітріть. Далі таку поживну кашицю нанесіть на обличчя на 20 хвилин. І за той час, як ви встигне помити посуд, ваша шкіра буде живитися цілющою енергією. Через 20 хвилин змийте маску теплою водою.

Маска для обличчя з бджолиного воску – така маска призначена для блідої, сухої та в’ялої шкіри. Для її приготування нам знадобиться: одна чайна ложка бджолиного воску, 1 столова ложка оливкового масла, 1 чайна ложка вершкового масла і невеликий шматочок червоного стручкового перцю. Далі розглянемо, як маску для обличчя  з бджолиного воску правильно приготувати.

Поріжте перець якомога дрібніше, після цього добре розімніть його до кашиці. Потім розмішайте перець з оливковим маслом. Поки цю частину суміші залишимо у стороні і візьмемося за віск. Бджолиний віск розтопіть і поєднайте з вершковим маслом. Потім ретельно перемішайте всі компоненти між собою. Ще теплою покваптеся нанести на шкіру обличчя маску з бджолиного воску. Витримайте хвилин 15, після чого змийте маску теплою водою. Якщо шкіра обличчя злегка почервоніє, не лякайтесь – так повинно бути, пізніше почервоніння пройде.

Маска для обличчя з дріжджів та молока має прекрасний очищающий эфект! Звужує пори, підтягує шкіру, яка старіє (ліфтинг). Готується вона так: 30 грамів дріжджів подрібніть і старано розітріть з двома столовими ложками молока. Маса не повинна бути надто густою. Нанесіть маску на обличчя. Шкірочку, що утвориться, зітріть з обличчя за масажними лініями. А потім змийте спочатку теплою кип’яченою водою, а потім холодною.

Як наносити крем на обличчя: наносити крем на обличчя – особливе, хоча і не складне мистецтво. Поєднайте нанесення крему з масажем. Не забувайте: існують так звані «масажні лінії». Саме за ними і проводяться всі косметичні процедури, інакше можливе розтягування шкіри і рання поява зморшок. Отже, коли ви наносите крем, злегка постукуйте обличчя кінчиками трьох випрямлених пальців. Ні в якому разі не розтягуйте шкіру!

Напрями масажу:

  • Від центру підборіддя до мочки вуха
  • Від кутів рота до середини вуха
  • Від центру лоба до скронь.

Маска для обличчя з крему для гоління та перекису водню — така маска для обличчя добре стягує пори і відбілює шкіру. Чого тільки жінки не вигадають, з чого приготувати маску для обличчя, щоб позбавитися від своїх маленьких небажаних проблем. Однак, маска для обличчя з крему для гоління та перекису водню зарекомендувала себе дуже добре. Маска така робиться наступним чином: треба взяти абсолютно будь-який крем для гоління біля 5 грамів, ще 5 грамів аптечного 3% перекису водню і додати 1 яєчний білок. Білок добре збийте, додайте крем для гоління, розбавлений перекисом.  Все добре перемішайте, щоб ви отримали однорідну збиту масу. Потім нанесіть маску для гоління і перекису водню на шкіру обличчя і витримайте, як завжди, 15-20 хвилин. Потім змийте маску прохолодною водою.

Маска для обличчя з яєчного жовтка, соку лимона, коньяку і перекису водню – непогана відбілюючи маска, яка ще сприяє підвищенню тонусу шкіри. Якщо ви хочете швидко покращити колір обличчя, можете скористатися цим рецептом. При цьому зауважу, що не всім жінкам маска з яєчного жовтка, соку лимона, коньяку і перекису водню підходить. Але такі випадки зустрічались. Головне, після того, як змиєте маску для обличчя і почекаєте, поки вийде зайва волога, не забувайте наносити на неї поживні креми, які підходять вашому типу шкіри. Це маленьке зауваження, але саме у притримуванні таких дрібниць і криється успіх. Маска така робиться наступним чином: треба взяти 1 чайну ложку соку лимона, 1 чайну ложку коньяку, 1 чайну ложку аптечного 3% перекису водню та 1 яєчний жовток. Жовток добре збийте, додайте всі інші компоненти і добре перемішайте. Пензликом нанесіть маску на шкіру обличчя, дайте їй трохи висохнути і ще раз нанесіть маску, залиште на 15-20 хвилин. Потім змийте маску з яєчного жовтка, соку лимона, коньяку і перекису водню прохолодною водою.

Маска для обличчя з картопляного пюре, моркви та яєчного жовтка — така маска при регулярному використанні здатна не лише очищати і освіжати шкіру обличчя, але й розгладити мілкі зморшки. Під час приготування їжі, при успішному підборі продуктів можна швиденько зробити собі масочку. Такі незаплановані моменти бувають більш продуктивними, ніж запланований час, який може піти на щось інше. З’явилась у вас можливість зробити собі приємне і корисне – користуйтесь моментом, зробіть маску для обличчя. Далі наведений рецепт і рекомендації щодо приготування маски для обличчя від зморшок з картопляного пюре, моркви та яєчного жовтка.

Для нашої маски знадобиться: половинка моркви блідого кольору, 1 столова ложка картопляного пюре, 1 яєчний жовток. Моркву натріть на тертушці, додайте свіже приготоване пюре, розітріть жовток. Поєднайте компоненти маски і перемішайте до однорідної маси. Поки маска тепла, не гайте час і нанесіть її на обличчя, шию, декольте. Через 15-20 хвилин змийте маску з картопляного пюре, моркви і яєчного білка теплою водою.

Маска для обличчя з меду, яєчного жовтка і вітамінів – така маска для обличчя добре тонізує і укріплює тонус шкіри. Призначена вона головним чином жінкам після 40 років. Для приготування маски з меду, яєчного жовтка і вітамінів вам знадобиться 1 яєчний жовток, 1 чайна ложка рідкого меду, одна ампула вітаміна В1, одна ампула кокарбоксилази, одна ампула фолікуліна, які можливо з успіхом купити в аптеці. Маска робиться наступним чином: треба взяти яєчний жовток і добре розтерти з медом. Потім у суміш додати по 1 мілілітру з усіх вищезазначених ампул і все добре перемішати. Потім нанесіть маску з меду, яєчного жовтка і вітамінів на шкіру обличчя, шиї, декольте, рук. Через 15-20 хвилин змийте маску теплою водою.

Милі жінки, маску з меду, яєчного жовтка і вітамінів треба робити 1 раз в день три дні підряд, потім 1 раз в неділю.

Маска для обличчя з вівсяного борошна та настою шипшини — така маска для обличчя підходить не всім. Це зумовлено тим, що шкіра у деяких жінок просто «не переносить» вівсяного борошна. Але якщо все в порядку, з втіхою пестіть шкіру обличчя маскою з вівсяного борошна і настою  шипшини, якщо ви бажаєте позбавитися від пігментних п’ятен. Наносити таку маску можна не лише на обличчя, але й на шию, зону декольте і спину. Маска призначена для тривалого використання.

Маска з вівсяного борошна і настою  шипшини робиться наступним чином: візьміть 1 чайну ложку вівсяного борошна, 2 столових ложки кріпкого настою шипшини. Потім заваріть вівсяне борошно у гарячому настої шипшини і доведіть до густоти кашиці. Ще теплу маску нанесіть на шкіру обличчя на 10-20 хвилин, потім змийте маску прохолодною водою.

Декілька зауважень щодо правильного приготування настою з шипшини: не треба шипшину заварювати як чай, не можна його кип’ятити, щоб не втратила вона своїх корисних властивостей. Візьміть термос, покладіть в нього декілька сухих ягід шипшини і звечора залийте кип’ятком. Вранці настій шипшини буде готовий. Якщо у вас залишиться зайвий відвар, можна просто його випити протягом дня.

Маска для обличчя з хрону і яблука – приготуємо маску наступним чином: натріть акуратно хрін на самій мілкій тертушці – нам знадобиться 1 столова ложка. Потім натріть 2 столових ложки кислого яблука. Перемішайте все дуже добре. Цю кашицю нанесіть на обличчя і шию, потримайте 15 хвилин і змийте водою кімнатної температури. Маска для обличчя з хрону і яблука дуже добре відбілює шкіру при веснянках і пігментних п’ятнах.

А ось ще рецепт одної маски, в якому є хрін. Така маска для обличчя з хроном відбілює шкіру. Натріть на мілкій тертушці 100г. хрону. Отриману кашицю залийте стаканом 3% оцту і поставте на 10 днів в тепле місце. Потім процідіть, додайте 2-3 таблетки гідропериту і кожного дня перед сном протирайте цим розчином пігментні п’ятна.

Лікувальні маски, що підтримують та живлять, відомі в культурі з здавен. Цариця Клеопатра славилась пристрастю до масок з молочних продуктів, венеціанки засинали, прив’язавши  до обличчя сирі телячі відбивні, жінки Давньої Русі широко використовували мед і трави. І нехай у вашому косметичному побуті зайняли своє місце дорогі імпортні креми, без масок вам не обійтись: вони подарують вам натуральну красу природи. 

Перед нанесенням всіх видів масок обличчя слід очистити. Наносять маску на 20 хвилин, змивають теплою водою. Краще всього протягом цих 20 хвилин полежати під приємну музику, намагаючись розслабити мускули обличчя. Але якщо ви надзвичайно зайнята жінка, не зневажайте масками для обличчя, наносіть їх на обличчя під своїх домашніх справ. Ефект все одно з’явиться. Парові ванночки для обличчя сприяють глибокому очищенню шкіри. При жирній шкірі обличчя цю процедуру рекомендується проводити два рази в місяць. Суха шкіра обличчя не потребує такої частої очистки.

Парова ванночка для обличчя — приготування: закип’ятіть у широкій посудині воду. Додайте туди соду (столова ложка на 2 літри води). Добре заваріть лікарняні трави з протизаймистим ефектом: ромашку, шавлію, евкаліпт, липовий цвіт. Нахиліть на посудиною голову так, щоб пар потрапляв прямо на обличчя. Зверху накрийтесь махровим рушником, створюючи ефект «водяної бані». Процедуру проводьте 10-15 хвилин.

Суху шкіру перед ванною слід змазати жирним кремом. При жирній шкірі крем наносьте лише під очима. Після ванни обполосніть обличчя холодною водою і нанесіть свій звичайний крем.

Іноді, практично у кожної жінки виникають неприємні думки, а саме: негарно і незручно  походжати по дому при рідних з маскою на обличчі. Повірте мені, це така нісенітниця! Якщо у вас все ж достатньо часу і сил, щоб зайнятися подібними процедурами без присутності сторонніх, тоді все в порядку. Але часто, це зробити з багатьох причин важко. Нічого страшного. Якщо ви будете піклуватися про стан вашої шкіри обличчя, то ваші ж «домашні» іноді будуть соромитись "наявності віку" у вас на обличчі, що ще гірше. Якщо брати до уваги, що ніякі обставини не примусять вас любити себе менше, а при цьому ваш чоловік і діти будуть відчувати це, то і гідне відношення їх до вас не примусить себе чекати.

У потоці днів ми не помічаємо, як швидко тече час, як уходить молодість, краса, радість до життя. Треба намагатися уникати поганих думок. Якщо такі все ж є – позбавляйтеся них, намагайтеся думати позитивно, про хороше. Піклуйтеся про себе більше, любіть себе, бажайте. Приділяйте собі час, кожного дня підтримуйте та збільшуйте красу свого тіла і внутрішню красу.  Радійте кожному дню, а доглядаючи за своїм обличчям ви неодмінно помітите, як посміхаєтесь собі в дзеркалі. Будьте щасливі!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *