Последние статьи

Композиції із сухих квітів, трав, плодів

Шрифт:

Красиві букети, гірлянди і навіть композиції можна створити використовуючи окремі штучні квіти і доповнюючи їх сухими травами, квітами, гілками. Щоб гілки і квіти не втратили форми, сушити їх слід, повісивши гілки квітами вниз, листя можна попередньо злегка пропрасувати теплою праскою.

Вертикальні букети. Для композиції беруть кілька видів трав з пухнастою волоттю і жорстким колосом, натуральний польовий і садовий безсмертник. Частину польових безсмертників залишають у натуральному, тобто золотистому кольорі, а частину фарбують у яскраво-зелений та малиновий кольори. Як каркас, використовують дерев’яний міцний прут, довжина якого залежить від задуманої довжини композиції. До верхньої частини прута прив’язують пучок трави з пухнастою волоттю. Траву можна залишати натурального кольору або підфарбовану в бажаний колір. Тонким дротом діаметром 1,5 мм траву закріплюють на стержні. Потім навколо стержня прокладають гілочки безсмертника, які також прикріплюють дротом. У такий спосіб прокладають колоски трав. Їх можна використати в розпрямленому вигляді або загнути дугою. Вільний кінець закріплюють булавкою з непомітною головкою. В утворені дужки закладають квіти безсмертника.

Варіюючи натуральними і підфарбованими квітами, можна створити багато варіантів композицій. Так, зверху вниз нанизують ряди квітів і трав. Нижній ряд закріплюють тонким дротом і прикраса готова. Такі прикраси яскраві, декоративні і довговічні.

Кулеподібні прикраси із сухих квітів. Для кулеподібних прикрас використовують дрібні і великі квіти безсмертника. Спочатку виготовляють м’яку кулю з відходів будь-якої пряжі, до якої прикріплюють косичку шнура для підвішування кулі. Потім з дроту діаметром 3 мм роблять каркас і обмотують його пряжею у вигляді клубка. За допомогою булавок з головками нанизують квіти за задуманою композицією.

Композиція може бути побудована на заповненні самими тільки однорозмірними квітами або різнорозмірними (дрібними і великими) квітами одного кольору у вигляді горизонтальних, вертикальних або діагональних смуг тощо.

Гірлянди із сухих квітів. Гірлянди плетуть у вигляді косичок. Вони красиві не тільки із сухих трав, квітів, гілок, а й у поєднанні з невеликими плодами. Красивий вигляд мають на кухні підвішені вінки з цибулі або часнику, які, крім функціонального призначення – зберігання, ще й прикрашають інтер’єр. Для гірлянд потрібне сухе листя кукурудзи або осоки, з якого плетуть косичку. В процесі виготовлення косички в неї вплітають сухі квітки безсмертника, трави, плоди цибулі, часнику і навіть маленькі декоративні гарбузики різної форми. Закріплюють плоди дротом. Фантазуючи, можна створити найнесподіваніші композиції, які прикрасять ваш дім.

Прикраси створюють і з інших матеріалів, наприклад, з бісеру чи пташиного пір’я. красиві композиції із сріблясто-сірих маленьких пір’їн цесарки та інших птахів. Для таких прикрас важливо підібрати за кольором і розміром пір’їнки, краще використовувати маленькі і не яскраві. Пір’їнки одного розміру збирають у вигляді квітки, закріплюють тонким дротом і до них добирають дві-три довші пір’їнки, які також закріплюють дротом. Ці пір’їнки доповнюють композицію у формі звисаючого листя.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *