Последние статьи

Плетення виробів у техніці макраме. Частина 3. Газетниця

Шрифт:

Частина 2

Газетниця. Сумку розміром 35 Х 30 см, призначену для тимчасового зберігання газет, можна виплести легко й швидко. Плетуть подвійними двобічними вузликами в «кружок», півтора подвійного вузлика в кружку — на боковинках, на передній та задній частинах замість швів по боках. Закінчують або кількома рядами горизонтальних ребристих вузликів, або бахромою, зв’язавши кінці обох частин разом і обрізавши на потрібну довжину. Газетниці плетуть вузликами — подвійним та ребристим. Кількість ниток — 28 (56 кінців).

Виконання.

  1. Дві нитки кріплять на булавці і роблять шнур з 50-60 подвійних вузликів у «кружок». Коли шнур досягне потрібної довжини, протягують крайню нитку через початок шнура і знову протягують. Нитки потім використовують, як і перші чотири нитки в роботі над однією частиною газетниці. Так закінчують першу ручку.
  2. Вузликом у «кружок» прикріплюють 10 ниток (20 кінців) до задніх бокових петель подвійного вузлика ручки.
  3. Плетуть два ряди горизонтальних ребристих вузликів самої ручки.
  4. Вузликами «бочечки» плетуть ще два ряди, виконують півтора подвійних вузлика.
  5. У третьому ряду до обох крайніх вузликів приєднують одну нитку (два кінці). Нитку кріплять на булавку і крайній подвійний вузлик плетуть з шести ниток. Центр подвійного вузлика утворюють чотири нитки.
  6. Шостий ряд — з подвійних вузликів. За крайніми вузликами з вох крайніх ниток плетуть короткий шнур з вузликів «фриволітка».
  7. Повторюючи пп. 1-6, виконують другу частину газетниці.
  8. У сьомому ряді обидві частини газетниці з’єднують простим подвійним вузликом з крайніх ниток обох частин.
  9. Дальші 8-16 ряди плетуть подвійними вузликами (півтора подвійного вузлика) в обох частинах. Спочатку виконують передню та задню частини до вершини трикутника, потім плетуть бокові частини потрібної довжини і знову передню та задню частини.
  10. Закінчують роботу чотирма ребристими вузликами з обох боків. По боках залишають 8 вільних ниток, які використовують як нитки утка. Нитки прокладають збоку в протилежному напрямі. На однакових рівних місцях їх з’єднують і закінчують всередині газетниці в одну лінію.

Частина 4

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *